Pexels

Leti su noge u prvom planu, te ne dozvolite da vam nesavršenosti narušavaju samopouzdanje. Evo kako da zakamuflirate nedostatke na nogama…

Nestrpljivo ste iščekivali sezonu mini-sukanja, haljinica, bermuda, šortseva, ali trenutno niste baš najzadovoljniji izgledom svojih nogu, te ni spremni da ih svetu pokažete?! Bez obzira na to da li vas muče ispucali kapilari, iritacije od brijača, otekla stopala, ili da želite da kreirate iluziju vitkijih nogu, imamo jednostavan plan kako da prikrijete ove nedostatke na nogama i ostvarite svoje želje. Primenite ga i konačno prošetajte onu najkraću haljinu koja već dugo čeka “svojih pet minuta”!

“Sakrijte” ispucale kapilare od pogleda

Ispucali kapilari zaista mogu da naruše samopouzdanje. Ipak, da ne biste celo leto bili “osuđeni” na pantalone i duge suknje pokušavajući da sakrijete nedostatke na nogama, posegnite za korektorom za lice. Ne šalimo se! On će biti podjednako dobro rešenje i za prekrivanje vdljivih kapilara na nogama. Birajte kombinovani preparat (korektor + luminizer), koji je uz to i vodootporan.

Kreirajte iluziju vitkijih nogu

Pravila koja koristite prilikom konturisanja lica neka važe i za telo. Da biste stvorili iluziju vitkijih nogu, nanesite bronzer na mesta gde senka prirodno pada (sa strane niz bokove), a potom duž centralnog dela utrljajte tečni hajlajter. Za ekstrasjaj pomešajte malo hajlajtera s uljem za telo i namažite cele noge.

Izbegnite iritacije od brijača

Pojavljuju vam se crvenilo i osip nakon brijanja? Menjajte glavu brijača nakon svakih pet korišćenja. Kad uđete pod tuš, sačekajte da dlačice omekšaju pre nego što počnete da se brijete. I, za kraj, isperite noge hladnom vodom kako biste zatvorili pore.

Sprečite oticanje stopala

Otekla stopala u trendi sandalama nisu baš najlepši prizor. Ipak, zadržavanje tečnosti u nogama česta je pojava tokom vrelih dana. Kad primetite otekla stopala, uradite ovu vežbu: podignite se na prste, zadržite se u tom položaju dve sekunde, pa se spustite. Ponovite vežbu 20 puta – tako ćete olakšati izbacivanje tečnosti. Izbegavajte slanu i prerađenu hranu – višak soli u organizmu uslovljava zadržavanje tečnosti. I koristite namenske kreme koje ublažavaju naduvenost i osećaj težine u nogama.

Zaboravite na gruba stopala

Da bi bila lepa i glatka, i stopalima je neophodna hidratacija. Zato, pre odlaska na spavanje nanesite deblji sloj intenzivne kreme za stopala, pa obujte pamučne čarape i tako prespavajte noć. Probudićete se s divnom, mekom kožom. Nokte negujte specijalnim hranljivim uljima (bademovim ili maslinovim). Svakako, ne zaboravite da je u sezoni sandala i japanki lak za nokte na nogama neizostavan. Pre lakiranja, pređite preko noktiju vaticom natopljenom skidačem laka, kako biste uklonili eventualnu masnoću zbog koje bi lak mogao da sklizne s nokta. Nanesite bazu koja će popuniti neravnine, a potom i dva sloja laka u izabranoj boji. Što su slojevi tanji, lak će se brže sušiti. Završite slojem nadlaka koji će ubrzati sušenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here