Kako je izbor za mis postalo političko pitanje?

0

Donald Tramp i aktuelna mis univerzuma Gabrijela Isler iz Venecuela
 

U Venecueli postoji čitava industrija koja priprema žene za takmičenje za najlepšu ženu sveta, a cela nacija se ponosi uspesima u tim takmičenjima.

 

Jučerašnja objava Donalda Trampa da će sledeći izbor za mis univerzuma biti u Majamiju, kako ocenjuje agencija AP, može da doda dozu politike u celu stvar, jer se Venecuelanci koji žive na Floridi oštro protive politici vlade iz Karakasa.

 

Čavesova mala, mis Venecuele za 2013. godinu: Migbelis Kasteljanos

Opozicija je u prošlosti kritikovala sadašnju mis Venecuele Migbelis Kasteljanos zbog nekih njenih stavova. Pošto su se 2013. pojavili njeni tvitovi u kojima žali zbog smrti predsednika Uga Čavesa, jedan floridski list je napisao da je ona "mis Venecuele sa čaveističkim srcem".

 

Venecuelanci na Floridi, piše AP, rekli su da nemaju nameru da protestuju, a Kasteljanos se distancirala od bilo kakvih novih javnih političkih izjava, ali neki analitičari smatraju da ipak to pitanje neće moći da bude zaobiđeno tokom izbora za mis u Majamiju.

 

"Venecuelanci u Majamiju će joj sigurno postaviti mnoga pitanja. Setite se, ovo je zajednica izgnanika. Kod njih ima mnogo bola jer su morali da napuste svoju zemlju", smatra Patrisija Andrade, direktorka za ljudska prava u jednoj venecuelanskoj fondaciji.

 

Nosioci titule najlepše žene sveta imaju ogroman značaj u Venecueli. Pored sedam titula mis univerzuma, ta zemlja je imala i šest pobednica na takmičenju za mis sveta. Kada se biraju mis univerzuma ili sveta, ulice su prazne, a svi ispred TV ekrana gledaju prenos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here