EPA-EFE
Redžep Tajip Erdogan i Bakir Izetbegović

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda u Bosni i Hercegovini sa predsednicima Republike Turske i Republike Srbije, i da je, kako je naveo, reč o pogrešnoj interpretaciji.

– Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda –  rekao je Izetbegović povodom izjave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izetbegović je, posle sednice Kolegijuma SDA, dodao da bi ta trilaterala trebalo da se desi uskoro i da će BiH predstavljati Predsedništvo BiH.

Erdogan je u utorak, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima u Ankari rekao da Turska želi da se posle izbora u Srbiji održi zajednički sastanak sa trojnim Predsedništvom BiH u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i celovitosti BiH, kao i da bi taj sastanak sa liderima sve tri strane, Bošnjaka, Hrvata i Srba, mogao da bude održan u Beogradu ili Istanbulu.

1 COMMENT

  1. Tako je ili Rat ili Brat pa sad biraj ago koji ti drago to važi za sve strsne i ne zaboravite spremiti svi kovčege i to dosta moračete tu mladu nedužnu decu vračati roditelima obe strane strašno.
    Ja stvarno više ne razumem ovaj ,Balkan još manje narode koji u njoj žive .Svi uperili puške jedni prema drugima zar mora svake 30 godine dase ponovi JASENOVAC,SREBRENICA,RAČAK jer mora samo tako nikako da sednu ljepo i dogovore se o svemu ko normalni ljudi mora krv da padne i mržnje da bude budučim generacijama dok jadna ta sitna djeca ni krivi ni dužni strašno Otrovana Genetika Balkana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here