Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser Novak Đoković će definitivno igrati na Australijan openu, pošto je dobio medicinsko izuzeće organizatora da može da se pojavi u Melburnu i pored toga što je za tenisere uvedena obavezna vakcinacija protiv koronavirusa.

Ova odluka organizatora izazvala je brojne pozitivne, ali i negativne reakcije.

Australijan open je u zvaničnom saopštenju objasnio da je Đoković dobio medicinsko izuzeće pošto je prošao dva rigorozna procesa koja su vodila dve odvojene nezavisne komisije, kao i da je izuzeće dodeljeno u skladu sa kriterijumima Australijske tehničke savetodavne grupe za imunizaciju.

Kako javlja Yahoo Sports iz Australije, Novak Đoković je najverovatnije dobio medicinsko izuzeće jer je u poslednjih šest meseci preležao koronavirus po drugi put.

– Pa kako je Đoković primljen u Australiju? Malo je verovatno da će on, ili bilo ko drugi, otkriti prirodu svog izuzeća. Ali, najverovatnije objašnjenje mora biti da se drugi put zarazio korona virusom u nekom trenutku u poslednjih šest meseci, pošto se prethodno zarazio tokom svog Adria Tura u leto 2020.

– Ovo bi negiralo potrebu za vakcinacijom, prema pravilima objavljenim u novembru od strane jednog od dva nezavisna medicinska panela uključena u odluku. Možda Đoković jednostavno nikome nije rekao da je drugi put dobio korona virus? Čini se malo verovatnim da je naveo “akutno zdravstveno stanje” – drugi glavni put do izuzeće, s obzirom na to da je osvojio tri od četiri glavnna turnira prošle godine – navodi Yahoo.

Ako bismo pogledali Novakovu tenisku sezonu, jedino logično objašnjenje bilo bi da je korona virus u drugom navratu dobio između US opena i Mastersa u Parizu, jer je tada preskočio Indijan Vels i imao dugu pauzu od skoro dva meseca bez tenisa, da b se posle vratio i u kratkom razmaku od mesec dana igrao tri turnira – Masters Pariz, završni Masters u Torinu i Dejvis kup.

Druga mogućnost je da se zarazio upravo posle Dejvis kupa, jer je proteklo dovoljno vremena da je mogao da se oporavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here