Unsplash

Da li se tuširate vrelom ili hladnom vodom? Koliko puta dnevno/nedeljno uživate u kupki? Tuširanje može da vam podmladi kožu, a evo šta stručnjaci savetuju.

Zima je kalendarski veoma blizu, ali hladni dani su stigli i vreme je da se pobrinete za svoju kožu, kako bi i tokom narednih meseci bila lepa i zdrava. Jedan od načina za pospešivanje zategnutosti kože, koji će je ujedno učiniti i mlađom, jeste i način tuširanja.

Dok leti volimo tuširanje hladnijom vodom kako bismo se osvežili, zimi je kod većine ljudi drugačije, a stručnjaci širom sveta savetuju da se i tokom hladnih dana tuširamo hladnom vodom, jer to utiče i na opšte zadravlje i na lepotu.

Kako toplota utiče na kožu i kako da je zaštitite

Ukoliko telo održavamo hladnijim, koža će nam biti zategnutija i mlađa.

Doktori sugerišu da samo 11 minuta nedeljno izlaganja hladnoj vodi može poboljšati kolagen, koji će zauzvrat smanjiti bore, smanjiti nivo stresa, upalu i čak možda poboljšati san.

Pravilno tuširanje preporučeno je da traje 11 minuta nedeljno, s tim da ih je potrebno podeliti u tri sesije od dva-tri minuta, tako da ne bude previše grubo za telo, prenosi “Mirror”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here