Kako zadržati Daudu i Lazovića?

0

Misterija: Abiola dauda još nije otišao

Fudbaleri Crvene zvezde okupljanjem na stadionu i upoznavanjem sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem zvanično su počeli pripreme za specifičnu sezonu koja je pred njima. Na prvoj prozivci pojavila su se 34 igrača, među kojima i Abiola Dauda. Nigerijski napadač zbog nezadovoljstva tretmanom najavljuje odlazak još od prošle zime, a činilo se da je situacija kulminirala kada je pre nekoliko dana uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" zbog isteka radne vize. Međutim, Dauda se poneo profesionalno i stavio se na raspolaganje stručnom štabu.
 

"Generalka" 2. avgusta
Crveno-beli će do 5. jula trenirati u Beogradu, a potom putuju u Sloveniju, gde će tokom devet dana imati dve provere. Od 15. jula biće u Belgiji, gde imaju zakazane prijateljske utakmice sa Genkom i Mehelenom, posle čega sledi novi odlazak u Sloveniju.
Generalna proba zakazana je za 2. avgust u Beogradu, ali ime rivala još nije poznato.

Ali, zato nije bilo Nikole Mijailovića, kome je, inače, ponuđen novi ugovor, pa se njegovo priključivanje ekipi očekuje u narednih nekoliko dana.
– Mijailoviću je istekao ugovor i u ponedeljak ćemo razgovarati. Nadam se da će iskusni defanzivac, jedan od ključnih fudbalera u pohodu na šampionsku titulu, ostati u crveno-belom taboru – objasnio je Lalatović.
Mladi strateg odmah je morao da se suoči sa odlaskom nekih od najboljih igrača crveno-belih u minuloj sezoni. Klub su napustili prvi strelac lige Dragan Mrđa, iskusni Miloš Ninković i Nejc Pečnik, zatim Luka Milunović, koji nije igrao tokom proleća. Otišao je i slovenački štoper Dejan Kelhar, pošto mu je istekao ugovor. Da li je tu kraj?
– Jedno je sigurno, a to je da ćemo jako teško zadržati Daudu i Lazovića, iako bih ja to voleo – jasan je Lalatović. – Čeka nas težak posao, ali cilj Crvene zvezde je dobro poznat, a to je odbrana titule. Ne mogu ništa da garantujem, osim da ćemo dati sve od sebe u tom pokušaju. Uz to ćemo gledati da afirmišemo neke mlade igrače, jer mislim da Zvezda jedino tim putem može da stane na noge, za dve do tri godine.
Lalatović je imao i poruku za potencijalna pojačanja:
– Kao što sam rekao na promociji – fudbaleri koje budemo dovodili moraju biti svesni da se za Zvezdu igra srcem, a da će pare zaraditi ako se dokažu i odu u inostranstvo.
 

Pojačanja?
– Postoje dve moje velike želje, pošto je Nikola Žigić slobodan igrač, a Aleksandar Luković će to biti od 1. avgusta. Videćemo da li je to i izvodljivo – kratak je Lalatović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here