Dario Njavro
Parni valjak

Kultna ličnost jugoslovenskog rokenrola klavijaturistkinja Ekatarine Velike Margita Magi Stefanović (1959-2002) gostovala je Parnom valjku na album “Pokreni se!”, a to iskustvo frontmen Aki Rahimovski i gitarista Husein Hasanefendić-Hus i danas složno opisuju kao – “fantastično!”

“Niko do dan danas nije mogao skinuti ono što je ona odsvirala. Fantastično”, kaže Rahimovski o sviračkom umeću Stefanovićeve, osvrćući se na bitne trenutke karijere benda koji 44 godine od osnivanja obeležava 8. novembra koncertom u Štark areni u Beogradu.

Pošto je EKV početkom 1985. godine snimila svoj album “Ekatarina velika” u Zagrebu, Margita je odlučila da u tom gradu ostane još neko vreme. Tokom boravka u Zagrebu Magi se sprijateljila sa članovima Parnog valjka, koji su je pozvali da svirački gostuje na snimanju albuma “Pokreni se!” (1985). Na kraju, Magi je “smislila i odsvirala sve klavijature” (osim klavira u “Stojim već satima”), piše na omotu Valjkovog albuma sa kog se izdvojio veliki hit “Ugasi me”.

“‘Ugasi me’ ima nekakav sazvuk… nevjerojatno je šta je ona tamo utisnula. ‘Van vremena’ svira čudesno! Ta je pjesma na ritam mašini, jer sam ja to nešto složio na licu mjesta. Doslovno se u studiju dešavala pjesma. I onda je ona svirala toliko dobro, da na kraju šest minuta traje pjesma samo zato jer je do kraja došla ritam mašina koju smo snimili. I da je još dvije minute bilo, još bi pustio, jer je tako fluidno plovila… Fantastično!”, priseća se Hus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here