Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Olimpjakos

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos 81:76 u meču 14. kola Evrolige, a novu sjajnu partiju prikazao je Nikola Kalinić koji je ubacio 25 poena. 

Crvena zvezda je igrala odlično od starta meča i kontrolisala igru u obe faze. Gosti se nisu najbolje snašli i tokom celog poluvremena jurili su prednost crveno-belih iz Beograda koji su imali i 7 poena prednosti.

Ipak, pred kraj poluvremena Zvezda vezujenekoliko grešaka i promašaja koje Pirejci koriste. Posle promašaja Branka Lazića, Larencakis pogađa trojku.

Usledila je nova promašena trojka Kalinića koji potom pravi i faul nad Sašom Vezenkovim. Bigarin sa bacanja donosi Olimpijakosu prvo vođstvo na meču, za 38:36 na poluvremenu.

 

U nastavku, Zvezda he nastavila sa odličnom igrom. Posebo je bio raspoložen Davidovac koji pogađa dve trojke, kao i Kalinić koji poenima donosi novo vođstvo crveno-belima. Usledio je period u kojem se uglavnom igralo koš za koš, a Zvezda je diktirala ritam za 53:53. Tako na 5 sekundi do kraja treče četvrtine Kalinić se izborio za faul, a posle tehničke greške klupi Olimpijakosa, domaći tim dolazi do vođstva 56:53. Ipak, u poslednjoj sekundi, Sloukas pogađa trojku, ali koš nije priznat posle pregledanog snimka, jer je vreme isteklo.

Do kraja, igralo se kođ za koš, a u momentu kada je Olimpijakos imao dva poena prednosti, posle odlične akcije Volters pogađa trojku. Crvena zvezda se brani i u sledećem napadu i Kalinić pogađa za tri što izaziva delirijum na tribinama Pionira. Ipak, drama se nastavila posle trojke Sloukasa za 69:69.

Na samo tri minuta do kraja, crveno-beli prave novu mini seriju od 4:0, posle koševa Voltersa i Mitrovića za 73:69.

Od tog momenta, crveno-beli su se potpuno razigrali i došli do najveće prednosti na meču od 78:70. Zvezda je do kraja sačuvala prednost i upisala šestu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 25 poena, šest asistencija i četiri skoka. Pratili su ga Luka Mitrović sa 12 poena i osam skokova, Dejan Davidovac sa 11 poena i četiri asistencije, dok su po 10 ubacili Nikola Ivanović i Nejt Volters.

Kod Olimpijakosa najefikasniji je bio Tajler Dorsi sa 18 poena. Po 12 su dodali Mustafa Fal i Saša Vezenkov, koji su jedini još bili dvocifreni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here