Youtube/B92 TV
Šaip Kamberi

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi saopštio je danas da je uputio otvoreno pismo specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru u kome je od njega tražio uključivanje Preševske doline u dijalog Beograda i Prištine.

Kamberi je na svom Fejsbuk profilu napisao da će ovo pismo uputiti i visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosepu Borelju i predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.

“U fazi kada međunarodni posrednici, vodeći dijalog Kosova i Srbije, daju novu dinamiku, čekajući da se Preševska dolina uključi u dijalog, koju nazivaju poslednjom šansom za rešavanje pitanja Albanaca, danas putem ovog pisma obratio sam se specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru”, napisao je Kamberi.

Kamberi navodi da je pozvao Eskobara i njegove evropske kolege da posete Bujanovac, Medveđu i Preševo i sastanu se sa predstavnicima i liderima albanskih zajednica kako bi se detaljnije informisali o opštoj situaciji Albanaca koji žive u tim opštinama na jugu Srbije.

3 COMMENTS

  1. Naravno
    Samo tražite…
    Bože☦️Pomozi jednog dana svi da odete nazad u vašu voljenu albaniju
    I nikad da se ne vratite .

    🇷🇺☦️☦️☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here