Kamere u još 15 opštinskih naselja

0

Snimci se čuvaju 72 sata

Grad Beč želi da proširi video nadzor u još 15 opštinskih naselja i uređaji za nadgledanje trebalo bi da budu ugrađeni čim se za to obezbedi odobrenje Komisije za zaštitu podataka, najavio je Mihael Ludvig, ministar za stambenu politiku u vladi grada Beča. On nije rekao u kojih 15 opštinskih naselja se planira uvođenje video nadzora nalasivši da se svakako radi o zgradama u kojima su učestale provale i vandalski delikti.

Besplatno

Prvih 250 kamera postavljenih u osam naselja platio je grad Beč, a i u dodatnih 15 naselja (u kojima se planira njihovo ugrađivanje) stanari ne bi trebalo da snose nikakve dodatne troškove.

Kako je istakao, nadzor će svakako strogo pridržavati očuvanja privatnosti stanara. Zato i ubuduće neće snimati ulazi u stanove ili haustore. Umesto toga će kamere biti koncentrisane na javna područja – prostorije za otpad, podrume ili liftove, na šta će ukazivati natpisi.

Istovremeno će biti zatraženo odobrenje za produženje video nadzora za osam zgrada koje će isteći krajem godine, a koje je od aprila 2008. godine postavljeno kao pilot projekat.

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 29.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here