Šenenverd mirisao na svadbarski kupus

0

Izobilje: Dame su spremile kolače

Jedina "mana" ove priredbe bila je činjenica da u prostorije ovog udruženja nije moglo da se "natiska" više od 200 naših zemljaka.

Slava pa zabava

Članovi "Vuka Karadžića" 8. novembra slave Mitrovdan, a šest dana kasnije organizuju zabavu u "Sportskoj sali" u Dulikenu gde im u goste dolaze KUD "Branko Radičević" iz Lugana, a zabavljaće ih orkestar Milana Belca iz Bazela.

– Mnoge nas je "svadbarski kupus" othranio, to se ne zaboravlja, pa ne čudi da je već deset godina naša sala, ovim povodom, sve punija i veselija – rekoše, pozdravljajući prisutne, predsednik Blagoja Nikolić i njegov pomoćnik Miloš Mijailović.

Srpska kupusijada ostaće u sećanju i Švajcarsku Gabrijelu Koleru, jer je kako nam se poverio, držeći ruku preko usta, prvi put u životu jeo beli luk, onako ceo "sa glavice".

– Ovo je prva "Kupusijada" na koju sam došao, a kako sam se lepo proveo obećavam biću na svim narednim – kaže Živorad Filić, u čemu se slaže i njegov prijatelja Mile Petrović priznaje da je zadnji put "svadbarski kupus" jeo još pre dve decenije u zavičaju.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 29.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here