EPA/Maciej Kulczynski
Američki vojnici

Pripadnica američke vojske stacionirana u Nemačkoj poginula je u utorak kada je oklopno vozilo u kojem se nalazila, a koje je bilo deo američkog konvoja, udario civilno teretno vozilo, saopštili su Pentagon i lokalne vlasti. Ovaj incident je druga nesreća ove nedelje u Nemačkoj u kojoj je učestvovalo američko oklopno vozilo.

– Žrtva je u trenutku sudara virila iz otvora Strajker vozila, pri čemu su je teška vrata udarila u glavu i nanela joj takve povrede da je ubrzo preminula u obližnjoj bolnici – rekao je Jirgen Harvart, glavni nadzornik policije Vajdena.

Američka vojska u Evropi i Africi objavila je vest o nesreći sa smrtnim ishodom u saopštenju u sredu, navodeći da se ona dogodila na auto-putu u nemačkoj regiji Bavarska dan ranije. Američki zvaničnici su odbili da navedu ime pripadnika službe dok ne budu obavešteni članovi porodice, iako je nemačka policija potvrdila da je reč o 24-godišnjoj devojci.

“Vojnik je putovao u Strajkeru kada je civilno teretno vozilo udario u vojno vozilo dok je ono ulazilo na autoput 93”, navodi vojska u saopštenju za javnost.

Lokalna policija je dodala da je do nesreće došlo nakon što je oklopno vozilo ušlo na auto-put kao deo konvoja, uz ocenu da nemački vozač kamiona nije mogao da promeni traku na vreme. Nejasno je da li je žrtva imala šlem u trenutku sudara.

Američka vojska trenutno sprovodi vežbu u Nemačkoj, a grad Vajden na jugoistoku zemlje nalazi se nedaleko od oblasti za obuku Grafenver, najvećeg vojnog mesta za obuku u Evropi.

Prošle nedelje došlo je do još jedne nesreće u kojoj je učestvovalo osoblje američke vojske stacionirano u toj oblasti, nakon što je vozač izgubio kontrolu nad lakim srednjim taktičkim vozilom dok je bio na putu ka poligonu u blizini kompleksa Grafenver. Iako se vozilo prevrnulo, osam vojnika koji su se u njemu nalazili zadobili su lakše povrede.

Nesreća od utorka usledila je i nakon incidenta koji se desio ranije ove godine, kada su se dva vojna kamiona koja su prevozila “tone projektila i municije” sudarila na nemačkom auto-putu, izvestio je “Stars end Strajps”. Jedan američki vojnik je teško povređen u nesreći i morao je biti prevezen u bolnicu, dok su druga tri lakše ranjena.

3 COMMENTS

  1. Vreme je da Ameri napuste Ecropu.Prvo moraju da napuste bazu Bonstil na srpskom KiM,jer su oni bombardovanjem okupirali srpsku zmlju.Kukavicki su se povukli iz Avganistam\na.Pripremili i vode rat preko Ukrajine protiv Rusije.Ubili su libijskog presednika Gadafija i oteli mu bogastvo.razrusili Zemlju,pobili narod.Dva puta su bez razloga krvnicki ratovali protiv Iraka.Ono su poceli rat i ratujuju u Siriji bez razloga.Bez razloga su ratovali u Koreji i Vjetnamu,Bez razloga su bacili atomske bombe na Japan ske civilne gradove.Amere niko na slobodnom svetu ne voli.Oni sire zlo,unistili su hriscanstvo.Koliko su zla naneli muslimanima po svetu.Jedini ih vole novokomponovani muslimani iz lazne drzave Bih iz Sarajeva.Ne vole ih ni Siptari na srpskom KiM. i ako su im bombama oteli i samo oni dali laznu dzavicu

  2. Američki vojnici odgovaraju samo “pred sudom svoje partije”.
    Teroristička tradicija ili tradicionalni terorizam.
    Dođe na isto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here