Kanadski general: Bombardovanje i priznanje Kosova su ludost

sputniknews.com, Vestionline
2
Tanjug

Kanadski general u penziji, nekadašnji komandant UNPROFOR-a u Sarajevu Luis Makenzi dolazi na predstojeći Sajam knjiga u Beogradu povodom promocije srpskog izdanja svoje knjige „Mirotvorac: Put u Sarajevo“, koja je napisana pre 26 godina i koja je bila bestseler u Kanadi.

U intervjuu za „Politiku“, on ponavlja svoje stavove, zbog kojih je bio često kritikovan u svojoj zemlji, a pre svega u BiH, da u Srebrenici nije počinjen genocid, već ratni zločin, da je oslobađanje u Hagu ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića sramotno, a da su bombardovanje Srbije 1999. godine i priznanje Kosova velika greška i „ludost“.

Makenzi je bio komandant sektora Unprofora u Sarajevu od 1992. do juna 1993. godine kada su vlasti u Sarajevu zatražile da bude smenjen.

– Očekivali su da ću se slagati s njima po svim pitanjima… Kako je moj mandat podrazumevao da budem nepristrastan i objektivan, bili su veoma uznemireni mojim komentarima na pojedine probleme – kaže Makenzi.

Kanadski general, koji je posle odlaska u penziju nakon povratka iz Sarajeva jedno vreme bio i zamenik premijera Kanade, protivio se NATO bombardovanju Srbije i kritikovao je svoju Vladu zbog priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
– Istina će uvek uznemiravati one koji imaju drukčije mišljenje. Razvojem događaja od bombardovanja naovamo, jasno je da je ludost bombardovanja suverene zemlje i priznanje nezavisnosti Kosova više stvorilo problem nego što ga je rešilo – istakao je Makenzi.

2 COMMENTS

  1. TEK CE SE I AMERI A I OSTALI ZLIKOVCI POKAJATI STO SU BILI MENTORI BANDITIMA I KRIMINALCIMA A BANDITI I KRIMNALCI NA SRPSKOJ ZEMLJI KOSOVU KAD TAD CE SE ONI SAMI NATERATI I KOTRLJATI PREKO PROKLETIJE A UU…RRRRRRAANNII MUTII KURTIIII HAKARIIIII NOC I DAN MISLI KAKO DA OSTALE SRBE A I ROME I EGIPCANA MALI BROJ NJIH IMA CHIPERIJEEE U NJIHOVIM GLAVAMAA SUCESNICIMA SRBIJE I SRBA UPLASI I PROTERA SA SEVERA KOSOVA I TO PRED OCIMA MEDJUNARODNE ZAJEDNICE TO IM JE CILJ DA SRPSKO KOSOVO BUDE CISTO CHIPERIJSKO

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here