Kandić: Nema dokaza da je Ivanović kriv

0

Protiv Ivanovića samo reč dokazanog lažova: Nataša Kandić
 

Kandićeva je rekla da je to utvrđeno tokom obimnog istraživanja u okviru projekta "Kosovska knjiga pamćenja", čiji je cilj da popiše sve žrtve – civilne, policijske i vojne, koje su stradale na Kosmetu krajem devedesetih godina prošlog veka.

 

Ona je za "Politiku" rekla da Ivanovića jedino tereti izjava Halita Beranija, predsednika Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Kosovskoj Mitrovici, izrečena na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu. List navodi da su Beranija svojevremeno diskreditovali novinari američkog "Volstrit džurnala", koji su otkrili da je izmišljao zločine nad Albancima.

 

Oni su ga opisali kako bivšeg glumca, koji je za vreme rata satelitskim telefonom hranio strane medije i diplomate poluistinama o stradanju Albanaca. Novinari "Volstrit džurnala" pisali su o izmišljenom masakru u rudniku Trepča, o kojem je Berani javio u aprilu 1999. godine, navodeći da su njegovu teoriju pojedini komentatori preuzeli kao činjenicu.

 

Oliver Ivanović od 27. januara nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine. On je u pritvoru držan najprije u Prištini, odakle je nedavno, tek posle štrajka glađu, prevezen u zatvor u Kosovskoj Mitrovici. Ivanović je negirao dela koja mu tužilaštvo Euleksa stavlja na teret, uključujući i zločin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here