Kapiten za sva vremena

0


Škuletić i Ilić, tandem koji je očarao "grobare" u Subotici. Prvi zbog het-trika i nastavka golgeterske serije, a drugi činjenicom da je napravio neverovatan podvig odigravši 700. meč u crno-belom dresu! Ko se danas seća oktobra 1996. godine, kad je Ilić debitovao golom u Čačku na utakmici u kojoj je Partizan razmontirao Borac – 10:0. Bilo je to očigledno spektakularna najava jedne spektakularne karijere, koja je Ilića iznedrila u omiljenog i svakako jednog od najznačajnijih Partizanovih fudbalera svih vremena. Privrženost klubu i fudbalski dar uvek su navijače ostavljali nepodeljene prilikom izgovaranja Ilićevog imena, kapiten crno-belih je asocijacija na najbolji izdanak Partizanove škole, model fudbalera i čoveka kome teže svi njegovi potencijalni naslednici.
– Sigurno je da me ta broj čini ponosnim – rekao je Saša Ilić. – Nije mala stvar odigrati toliki broj utakmica za klub koji volite i za njega navijate od rođenja. To je impozantan broj, mada sam odavno prestao da brojim. U celoj priči je najvažnije da sam 700. utakmicu obeležio pobedom.
Navijači Partizanu su prikladnom pesmicom ("Ja bih da igra još malo, jer je Sale samo jedan") jasno poručili kapitenu da u junu produži ugovor i nastavi sa aktivnom karijerom.
– Daleko je jun. Videćemo još kako će se stvari odvijati do tada. Meni je najvažnije da Partizan igra dobro i da pobeđuje – poručio je 36-godišnji kapiten.
Malo slave zaslužio je i drugi junak subotičke priče. Petar Škuletić je stigao do 11. gola u šampionatu, igra sjajno tokom čitave jeseni, i po našem skromnom sudu apsolutno je zaslužio poziv da igra pod zastavom Srbije.
– Bila je ovo teška utakmica za nas, nakon gostovanja u Istanbulu – rekao je Petar Škuletić. – Nismo imali mnogo vremena da se oporavimo, a dočekao nas je izuzetno težak teren. Uspeli smo na kraju da stignemo do ubedljive pobede, pa apsolutno zadovoljni idemo na pauzu.

NIKOLIĆ: Blizu jesenjih počasti
Marko Nikolić, trener crno-belih, bio je zadovoljan igrom u Subotici.
– Teško nam je bilo da se adaptiramo u prvom delu, ali u drugom poluvremenu smo ostvarili potpunu dominaciju, stvorili puno lepih šansi – rekao je Marko Nikolić. – Idemo na pauzu sa četiri i šest bodova prednosti u odnosu na rivale. Cilj nam je da probamo da ovu polusezonu privedemo kraju na način na koji smo igrali njen najveći deo.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here