Karen Donfrid: Logično je da Srbija uvede sankcije Rusiji

0

Moraju se prihvatiti vrednosti EU: Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i Aleksandar Vučić
 

Donfrid je u intervjuu za ”Blic” istakla je da pridruživanje Evropskoj uniji podrazumeva i prihvatanje vrednosti Unije.

 

”Srbija nije jedina koja pokušava da izbalansira odnose između EU i Rusije. Mnoge članice EU takođe imaju duboke veze sa Rusijom, a odlučile su da uvedu sankcije. Pokazale su želju da učine sve što je u njihovoj moći, bez obzira na to koliko će ih to koštati, da bi zaštitile teritorijalni integritet Ukrajine. Deo pridruživanja EU je prihvatanje istih vrednosti. Spremnost premijera Srbije da javno kaže da podržava terotorijalni integritet Ukrajine i da Krim vidi kao deo Ukrajine ostavila je utisak na mene. Time je potvrdio isto što i EU kad je odlučila da uvede sankcije. To po meni vodi i ka odluci da se podrže sankcije protiv Rusije”.

 

Srbiji zbog Putina žuti karton

Na pitanje da li misli da bi EU mogla da kazni Srbiju zbog odbijanja, onda je istakla da je to ”više je to pitanje želje EU i SAD da se Srbija pridruži njihovim sankcijama prema Rusiji, nego pitanje kazne”.

 

”Ne znam da EU ima neki mehanizam za to. Za SAD je veoma važno što je pokazana snažna solidarnost prekoatlantskih saveznika i što se svih 28 država EU dogovorilo oko uvođenja sankcija”, objasnila je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here