Kosovo online
Karl Bilt

Nekadašnji švedski premijer i diplomata Karl Bilt napisao je neprimeren komentar na društvenoj mreži povodom obeležavanja Vidovdana u Srbiji.

„Mnogi Srbi i dalje su uznemireni zbog svog poraza u Kosovskoj bici, ali bilo bi teško da nađete bilo kojeg Šveđanina kome je stvarno stalo do gubitka kod Poltave više od trista godina kasnije“, napisao je Bilt na svom Tviter nalogu.

​Ova objava nije prošla bez brojnih reakcija i odgovora švedskom političaru, a najčešće su se oglašavali Srbi i Albanci.

9 COMMENTS

  1. То све говори о Швеђанима, или је опет вређање сопственог народа!?

  2. Srbi imaju problem što istorijske laži neprijatelja,prihvataju i uče kao istinu. Ako su Srbi izgubili od Turaka
    BOJ NA KOSOVU,zašto su se Turci povukli sa teritorije Srbije ako su pobednici ? Zašto zvona Bogorodične
    crkve u Parizu posle BITKE su zvonila i objavila pobedu Srba na Kosovu,a zvone i do danas svake godine na taj dan u čast pobede Srba ?
    Tako je pobedio i NATO pa je na njihov Zahtev slao mirovne posrednike, a pobedu je krunisao tako što u Rezoluciji 1244 stoji da je Kosovo u sastavu Srbije te NATO i posle više od 20.godina ne može da legalizuje Kosovo kao državu jer nije priznata i nikada neće biti članica UN dok je ne prizna Srbija.Tako su pokušali da
    nas ubede kako su oni pobednici NA KOŠARAMA a nisu mogli da udju sa pešadijom preko granice,već posle
    MIROVNOG SPORAZUMA kada je Kosovo dato u ingerenciji UN.
    Zašto je NATO tražio MIROVNI SPORAZUM,kao pobednik,trebao je da prisili Srbiju da potpiše KAPITULACIJU

  3. Karl Bilt i ostali Evropljani bi na današnji dan trebali da budu na Gazimestanu i poklone se knezu Lazaru i ostalim Srpskim junacima . Ne znaju ili neće da znaju da se na Kosmetu ( koji nam sad otimaju ) nije odbranila Srbija nego Evropa .

  4. Драгане, брате, свака ти је ка Његошева! Све си рекао, нема шта ни да се дода, ни да се одузме. А овог непомјаника Билта, сатана је одавно узео под своје, тако да га не треба слушати и због њега се нервирати, јер то не говори он, већ дух нечисти из њега проговара.

    • Ma,nema on pojma šta je čast i obraz… On je političar,obraza kod njih nema! Uostalom,zadnji put su ratovali sa Petrom Velikim…
      Koliko je ratova Srbija imala samo u prošlom veku?

  5. Само будала може да пореди Косово са Полтавом у ондашњој Русији, где су Руси 1709 потукли Швеђане до ногу и затворили им пут да се врате у Шведску. После тога су Швеђани са својим краљем Карлом XII, 17 година, лутали по јужној Европи и Отоманској Империји, пре него што су се вратили у Шведску. Није чудно да Швеђани покушавају да забораве ту авантуру али им не полази за руком да баш због тога, забораве мржњу према Русима и Словенима уопште.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here