EPA/Ray Acevedo
Miomir Kecmanović

Miomir Kecmanović eliminisan je u prvom kolu Mastersa u Rimu nakon spektakularnog duela sa Dijegom Švarcmanom.

Srpski teniser propustio je dve meč lopte i izgubio od Argentinca sa 6:2, 3:6, 7:6 (3), posle skoro tročasovne borbe.

Švarcman će u sledećem kolu igrati protiv Markosa Hirona, 59. tenisera sveta iz SAD. Hiron je u prvoj rundi bio bolji od Kazahstanca Aleksandera Bublika posle preokreta sa 3:6, 6:4, 6:3.

Prvi set je bio bukvalno festival brejkova, u osam gemova videli smo šest, ali je Švarcman brže uhvatio ritam u servisu i sa dva uzastopna brejka na 3:2 prelomio set.

U drugom su obojica mnogo bolje servirali, bukvalno nije bilo brejk šanse do sedmog gema kada prvi posustaje Argentinac, a Kecmanović ne propušta šansu da povede.

Usledio je prelomni gem u kojem je Kecmanović četiri puta spasao svoj servis i potvrdio brejk, što je demoralisalo Švarcmana, pa Srbin pravi novi i stiže do 1-1.

Kecmanović koristi momentum i pravi brejk na početku odlučujućeg seta koji lako potvrđuje za 3:1. Međutim, Švarcman se tad budi i uzvraća, pa vraća meč u egal (3:3).

Srpski tenisr spasava brejk loptu na 3:3, a onda propušta veliku priliku da dobije meč. Nakon perfektnog servis-gema za 5:4, pritiska servis rivala i stiže do dve meč lopte.

Međutim, pravi dve greške i Švarcman spasava gem, a onda koristi Kecmanovićevu nervozu pa pravi brejk za 6:5.

Srećom, Kecmanović nije potpuno posrnuo, štaviše, koristi pritisak pod kojim se našao i Argentinac zbog šanse da reši meč, pa uzvraća novim “ribrejkom” i uvodi meč u taj-brejk.

Švarcman odmah pravi mini-brejk, Kecmanović brzo uzvraća, ali pravi seriju grešaka i Argentinac stiže do 5:2. Nakon toga više nije bilo povratka za srpskog tenisera koji je propustio šansu za veliku pobedu u Rimu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here