EPA-EFE
Robert Kenedi Mlađi

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da mu je drago što su pojedini članovi njegove porodice politički aktivni, nakon što su američki mediji objavili da će više od 15 Kenedijevih na predsedničkim izborima podržati Džoa Bajdena.

“Čuo sam da će neki u mojoj porodici podržati predsednika Bajdena. Drago mi je što su politički aktivni – to je porodična tradicija. Mi smo podeljeni u mišljenjima, ali ujedinjeni u ljubavi jednih prema drugim”, napisao je Kenedi na društvenoj mreži X.

Dodao je da to vidi kao mogućnost i za Sjedinjene Države.

“Možemo li se ne slagati, a da ne mrzimo svoje protivnike? Možemo li vratiti uljudnost i poštovanje u javnom diskursu? Mislim da možemo”, naveo je Kenedi.

Istakao je da se njegova kampanja, na kojoj, kako kaže, rade mnogi članovi njegove porodice, odnosi na “izlečenje” SAD.

“Odnosi se na izlečenje američke ekonomije, naše krize sa hroničnim bolestima, naše srednje klase, našeg okruženja i našeg položaja u svetu kao miroljubive nacije”, napisao je Kenedi.

Dodao je da će do “izlečenja” doći samo ako bude izlečen “nacionalni razgovor” i ako se iz “besa i straha” bude prešlo u “ljubav i poštovanje”.

Ranije danas, američki mediji su objavili da će više od 15 članova Kenedijeve porodice podržati Bajdena na predstojećim predsedničkim izborima.

Kenedi ima podršku 15 odsto registrovanih birača u SAD, Bajden 39 odsto, a republikanac Donald Tramp 38 odsto, pokazuje istraživanje Rojtersa i Ipsosa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here