EPA-EFE
Robert Kenedi Mlađi

Član američke Demokratske stranke i kandidat za nominaciju te stranke na predsedničkim izborima 2024. Robert F. Kenedi Mlađi, podsetio je, povodom odluke Vašingtona da pošalje Ukrajini kasetnu municiju, da su SAD koristile kasetne bombe tokom bombardovanja Srbije 1999. godine.

On je na svom nalogu na Tviteru podelio tekst portala “Nacija promene”, koji se bavi slanjem kasetne municije Kijevu u ratu protiv Rusije, i napisao da to nije prvi put da su SAD raspodelile to oružje.

Kenedi je ukazao da “ovo nije prvi put da su SAD rasporedile kasetne bombe”, jer su ih iskoristile protiv Srbije 1999. godine, prenosi Tanjug.

“U ulici koja vodi od pijace, raskomadana tela su bila razbacana među šargarepama i drugim povrćem u lokvama krvi”, napisao je on na Tviteru, citirajući deo članka koji se odnosi na bombardovanje SR Jugoslavije.

U petak su SAD potvrdile da šalju kasetnu municiju Ukrajini, koju je više od 100 zemalja zabranilo zbog opasnosti koju predstavlja za civile.

Američki predsednik Džozef Bajden ranije je odobrio da SAD Ukrajini pošalju kasetnu municiju.

Bajden  je saopštio da je doneo “tešku odluku” da odobri transfer kasetne municije Ukrajini.

Više američkih saveznika, UN i humanitarne organizacije kritikovali su odluku Vašingtona da Ukrajini isporuči kasetne bombe.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here