“Kfor garant bezbednosti Srba na KiM“

0

Srbija je zdovoljna saradnjom sa Kforom i zalaže se za njihov ostanak na KiM
 

"Zadovoljni smo saradnjom sa Kforom, želimo da ostane na Kosovu, jer to zahteva bezbednosna situacija", rekao je novoimenovani ambasador Udovički tokom razgovora sa članovima Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove.

 

On je naglasio da je odnos Srbije sa Alijansom "veoma poseban, složen i jedinstven", s obzirom na činjenicu da je NATO bombardovao 1999. godine SR Jugoslaviju, ali i zbog obuke pripadnika takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga u organizaciji NATO.

 

On je naveo da je jedan od glavnih ciljeva srpske diplomatske misije pri NATO u Briselu da zapadna vojna alijansa ispuni obećanje o pružanju bezbednosti za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, kao i otvaranje zone vazdušne bezbednosti na jugu Srbije, prenose beogradski mediji.

 

Srbija skoro godinu dana nije imala ambasadora pri NATO u Briselu, a kako je nedavno najavio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, upražnjena ambasadorska mesta u srpskoj diplomatsko-konzularnoj mreži trebalo bi da budu popunjena do kraja godine

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here