Tanjug

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Kfor pojedinim poslanicima Samoopredeljenja i ministrima zabranio ulazak na sever Kosova, iz te Misije su saopštili da su takvi navodi neosnovani i da Kfor nikome ne osporava pravo na slobodu kretanja.

“Misija Kfora želi da razjasni da su glasine, koje kruže društvenim mrežama, a u kojima se navodi da Kfor zabranjuje nekim kosovskim zvaničnicima da putuju na sever – neosnovane”, poručuje se u saopštenju.

Ističe se i da se Kfor nikada ne meša u slobodu kretanja pojedinaca širom Kosova.

Iz Misije dodaju i da će nastaviti da pružaju sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija, u svakom trenutku i nepristrasno.

Podsećaju i da je Kfor treći u nizu odgovornih za bezbednst, nakon Kosovske policije i Misije Euleska, sa kojima blisko sarađuju.

“Nastavićemo i ubuduće da svakodnevno sarađujemo sa institucijama na Kosovu”, dodaje se u saopštenju Kfora.

Prethodno su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Nato poslanicima Samoopredeljenja i pojedinim zabranio ulazak na sever Kosova, uz spiskove sa imenima onih, kojima je ulazak, navodno zabranjen.

1 COMMENT

  1. “Институције” на Косову и Метохији су нелегалне јер у њима нису легално изабрани Срби !!! Крајње је време да у КФОР дођу војници из земаља које нису признале лажну државу !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here