EPA/Maxim Shipenkov

Ruske snage nastavile su da tokom vikenda granatiraju ukrajinske gradove kako bi napredovale na istoku države, dok ukrajinski zvaničnici saopštavaju da Moskva ima problema sa pokretanjem svoje velike ofanzive.

Jedna osoba je poginula, a jedna ranjena kada je jutros bombardovan grad u jugoistočnoj Dnjepropetrovskoj oblasti Nikopolj, saopštio je guverner regiona Sergej Lisak.

Granatiranje je oštetilo stambene zgrade, stručnu školu i postrojenje za prečišćavanje vode.

U Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini, jedna osoba je ranjena nakon što su tri ruske rakete S-300 pogodile infrastrukturne objekte tokom noći, rekao je regionalni guverner Oleh Sinjehubov.

Ruska vojska je saopštila da je gađala prostorije za sklapanje oklopnih vozila u fabrici Mališev u tom gradu.

Sveukupno, ruske snage su izvele 12 raketnih i 32 vazdušna udara na Ukrajinu u protekla 24 sata i ispalile više od 90 granata iz višecevnih raketnih bacača, izvestio je ukrajinski Generalštab.

Ruske snage napadima pokušavaju da zauzmu teritorije u istočnom industrijskom srcu Donbasa, koje se sastoji od regiona Donjeck i Lugansk. Ukrajinski i zapadni zvaničnici upozorili su da bi Rusija tamo mogla da pokrene novu ofanzivu, kako bi pokušala da preokrene tok sukoba.

Međutim, ukrajinski zvaničnici kažu da Moskva ima problema sa organizovanjem takve ofanzive.

– Imaju velikih problema sa velikom ofanzivom. Oni su započeli ofanzivu, samo ne kažu da jesu, a naše trupe je odbijaju veoma snažno. To nije ofanziva na koju su računali -rekao je sinoć sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksij Danilov.

Vođa ruske paravojne grupe Vagner izjavio je danas da su njegovi borci zauzeli selo Krasna Gora, nekoliko kilometara severno od Bahmuta.

– Danas su Vagnerove jurišne jedinice zauzele lokalitet Krasna Gora – rekao je Jevgenij Prigožin, saopštila je njegova pres služba.

4 COMMENTS

  1. Украјинци све знају најбоље
    Само на терену је све супротно

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. vidim u kontra ofanzivi ukrajinci bjeze prema kijevu,.sve je to jadno ali sta ces kad im i dalje zapad odredjuje dokle ce zivjeti vojno sposobni muskarci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here