EPA/Zurab Kurtsikidze
Ukrajinska vojska

Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko izjavio je danas da su kijevski odredi koji se protive povlačenju sprečavaju male grupe ukrajinskih trupa koje sa tom namerom ulaze u Lisičansk (LNR).

„Svakodnevno male grupe vojnika ukrajinskih oružanih snaga uspostavljaju vezu sa našim jedinicama i najčešće traže priliku da bezbolno i bezbedno izađu na teritoriju koju kontroliše LNR i predaju se”, istakao je Filiponenko.

On je dodao da postoje neki ukrajinski odredi protiv povlačenja koji “uz pomoć lokalnih kontraobaveštajaca one koji žele da se predaju hoće da eliminišu kao lekciju za druge”.

Ambasador Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik ranije je naveo da je oko 5.000 do 7.000 ukrajinskih vojnika bilo ukopano u Lisičansku.

Oficir narodne milicije LNR Andrej Maročko rekao je ranije da su savezničke snage opkolile ukrajinsku borbenu grupu Gorskoe i Zolotoje kod Lisičanska.

1 COMMENT

  1. Eto kao sad ono ih opkolili. Pa kad su ih sad opkolili, kako to od 2014 nisu mogli opkoliti? Da im nisu malo Rusi i Ceceni pmogli?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here