Tanjug/AP
Donald Tramp i Si Đinping

Direktor FBI izjavio je da dela špijunaže i krađa u različitim oblastima, koje radi kineska vlada, predstavljaju najveću dugoročnu pretnju za budućnost SAD.

Govoreći u Institutu Hadson u Vašingtonu, Kristofer Vrej je rekao da je Kina počela da pronalazi kineske državljane koji žive u inostranstvu, prisiljavajući ih na povratak i da radi na kompromitovanju američkog istraživanja korona virusa.

– Ulog ne može biti veći – rekao je Vrej, preneo je BBC.

– Kina radi na tome da postane jedina svetska super sila i to po svaku cenu – tvrdi on.

U skoro jednočasovnom govoru u utorak, direktor FBI-a izneo je sliku kineskog uplitanja, dalekosežne kampanje ekonomske špijunaže, krađe podataka i novčane krađe i ilegalne političke aktivnosti, koristeći mito i ucene kako bi uticala na američku politiku.

– Sada smo došli do tačke da FBI svakih 10 sati otvori novi kontraobaveštajni slučaj povezan sa Kinom – rekao je Vrej.

– Od gotovo 5.000 aktivnih kontraobaveštajnih slučajeva, koji su trenutno u toku u zemlji, skoro polovina je povezana sa Kinom – naveo je on.

1 COMMENT

  1. Kasno ste uvideli da vam je Kina pretnja. Hteli ste vecno da budete svetski policajac, niste znali meru, i zato vas niko ne zali niti podrzava. Sad su i oni protiv vas, koji nisu na strani Kine. Losije po vas ne moze biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here