pixabay.com

Peking izuzetno ceni komentar šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova o širenju mita o navodnoj pretnji Kine prema Rusiji, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Geng Šuang, naglasivši da su svi pokušaji da se unese razdor u odnose Rusije i Kine osuđeni na propast.

– U poslednjih nekoliko godina, Rusija i Kina su uspostavile neverovatan razvoj kada su u pitanju bilateralni odnosi i ostvarile su odlične rezultate u svim sferama saradnje – istakao je Geng.

Geng je podsetio da su pre 18 godina Rusija i Kina potpisali Sporazum o dobrosusedskim odnosima u kom je zacrtano da između Kine i Rusije ne postoji nikakav teritorijalni spor.

– Naše zemlje već godinama pružaju čvrstu podršku jedna drugoj. Uspeli smo da stvorimo čvrsto političko poverenje. Činjenice dokazuju da takav model odnosa između velikih zemalja ima izuzetnu težinu i daje snažan potencijal za razvoj – dodao je kineski diplomata.

Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je kao mit navode da Kina predstavlja pretnju po Rusiju, uz objašnjenje da je pitanje granica između te dve zemlje odavno rešeno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here