pixabay.com

“SAD ne poštuju međunarodno pravo, istupaju iz multilateralnih sporazuma, koriste sankcije i oružje u hegemonskom duhu što dovodi do haosa i stvaranja humanitarnih katastrofa širom sveta, navodi se u izveštaju Državnog saveta Kine “Kršenje ljudskih prava u SAD 2019”.

Kako se navodi, SAD sprovodi jednostranu politiku sa ciljem očuvanja sopstvenog hegemonskog statusa, samim tim urušava svetski poredak i sistem međunarodnih odnosa koji su utemeljeni u Povelji UN.

Pored toga, navodi se u izveštaju, Vašington konstantno beži od odgovornosti i potkopava temelje uzajamnog poverenja i saradnje.

Izbori u SAD su zabava za bogate

U izveštaju se takođe navodi i da predsednički izbori u SAD predstavljaju zabavnu igrariju za bogate.

Podseća se da je američka televizija CNN u februaru prošle godine saopštila da su troškovi SAD za izbore za Kongres iznosili 5,7 milijardi dolara što je više nego što je bio slučaj na prošlim predsedničkim izborima.

Pored toga, navedeno je da bogati i privilegovani, koji dele zajednički interes i finansiraju predizborne kampanje, dobijaju neverovatan politički uticaj, a novac upravlja svim tim političkim procesom.

“To krivi realnu sliku javnog mnjenja i potkopava sve temelje demokratije”, zaključuje se.

3 COMMENTS

  1. Kad sam pitao prijatelja da mi objasni razliku između Demokrata i Republikanaca poslao mi je odgovor u vidu lista do pola beo od pola crn, onda mi je rekao da okrenem obrnuto . Nema razlike, crno- beli ili belo – crni. Izvaredan odgovor. U tekstu je pojasnio neke stvari koje su iste za jedne i druge , koja zatupljuje američki narod od lavine lažnih informacija kojim bombarduju javnost. Neke mase ljudi veruju u to da žive u “Slobodnoj”zemlji i veruju da imaju politički izbor. Ali naše misli su korumpirane zahvaljujući propagandi i veličanju države. Propaganda je u naše vreme super moćna bez obzira na formalno obrazovanje. Propaganda neposredne ratne opasnosti po našu bezbednost je čista besmislica. Mi amerikanci nemamo pojma o realnosti i odnosu prema vlasti. Vlada je u totalnom ratu protiv američkog naroda, a samo jedan od milion ne sumnja u to. Dozvoli mi da dam jedan primer; Vrhovni sud SAD ( neizabranih vladara) u Odluci presudio da ne postoje ograničenja na ukupan iznos novca kojim bogati donatori mogu dati kandidatu na političkim izborima. Čime otkupljuju svoj uticaj novcem u politici. Ako je ovo sloboda, šta je ropstvo? Postoji bitka za vaš um i ko će ga kontrolisati “……. Tekst je izuzetno realan
    Bob Livingston.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here