pixabay.com

Kina je danas uputila kritike zbog novog paketa američke vojne pomoći Tajvanu, navodeći da se time ostrvo stavlja u “opasnu situaciju”.

Američki Senat sinoć je odobrio 95 milijardi dolara ratne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu nakon višemesečog odlaganja i debate o tome koliko bi SAD trebalo da budu uključene u ratove u inostranstvu.

Od toga osam milijardi dolara opredeljeno je za Tajvan, sa ciljem da se suprotstavi kineskoj pretnji invazijom.

Kina smatra da je Tajvan, koji je proglasio nezavisnost, deo njene teritorije i zapretila da će taj stav braniti i silom ukoliko bude bilo potrebno.

Kineska Kancelarija za Tajvan saopštila je da ta pomoć „ozbiljno krši“ američke obaveze prema Kini i „šalje pogrešan signal separatističkim snagama Tajvana“.

Portparol kancelarije Žu Fenglian dodao je da je vladajuća tajvanska Demokratska napredna stranka, koja se zalaže za nezavisnost, „spremna da postane pion za spoljne sile“ koje Tajvan koriste za obračun sa Kinom, dovodeći ostrvo u „opasnu situaciju“.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here