pixabay.com

Nestašice robe iz Azije bi mogle postati još osetnije pošto je Kina privremeno zatvorila treću najveću luku po prometu na svetu nakon što je potvrđeno da je jedan radnik pozitivan na koronavirus.

Naime, zatvoren je glavni terminal u luci Ningbo-Žaušan, sa kojeg se roba šalje u Evropu i Severnu Ameriku.

Kina ima veoma striktnu politiku prevencije širenja zaraze i često je zatvarala razna postrojenja, pa čak i cele gradove, zbog samo nekoliko zaraženih.

Ovo je drugi put u ovoj godini da Kina zatvara jednu od svojih najvećih luka, a budući da se veoma zarazni delta soj i tamo širi, verovatno neće biti poslednji.

Stručnjaci upozoravaju da su ovakva odlaganja pošiljki poslednje što je globalnoj privredi pogođenoj korona krizom u ovom trenutku potrebno, ali Kina je neumoljiva — njen način borbe protiv korona virusa je onemogućavanje njegovog širenja, preneo je „Blic“.
Odlučeno je da terminal bude zatvoren do srede, a potom će biti razmotreno njegovo ponovo otvaranje, ako bezbednosni uslovi budu zadovoljavajući.

4 COMMENTS

  1. Koja je ovo prevara milenijuma! Kao fol, zatvaraju zbog jednog zarazenog virusom prehlade gde je mortalitet 0.3 posto. Pa oni koliko im “vredi” ljudski zivot ne bi zatvorili ni da im pola nacije crkne. Nego, ovo je postalo razlog za sve – autokratama i diktatorima da jos vise uskracuju osnovne slobode i prava, neradnicima da jos vise ne rade, losim biznisima da jos vise para u vidu pomoci uzimaju itd….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here