Depositphotos/Crevis
Virus

Epidemiološka situacija u Kini ostaje pod kontrolom i u okviru predviđanja, a kraj pandemije Covid-19 se nazire, rekao je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui u intervjuu za TASS.

– Sudeći po razvoju epidemiološke situacije u Kini, može se zaključiti da je ona uvek bila predvidljiva i kontrolisana, a takva će i ostati – izjavio je Džang.

Ambasador je dodao i da se „potpuna pobeda nad pandemijom nazire” kao i da je Kina uverena da njena optimizovana politika protiv koronavirusa ima dobre izglede. Kineski diplomata je dodao da je glavni grad Peking „među prvim gradovima u Kini, gde je talas koronavirusa prošao vrhunac“, a da se prestonica „postepeno vraća svom normalnom ritmu gradskog života i proizvodnje“, kao i da se „kako se kineska Nova godina bliži, praznična atmosfera oseća svuda u zemlji”

.On je još naveo da SAD i druge zapadne zemlje pokušavaju da optuže Kinu da je izgubila kontrolu nad pandemijom, i da su takve tvrdnje puke spekulacije.

– U stvari, oni su uvek imali pristrasan stav prema Kini: prvo su tvrdili da su kineske mere protiv Covida prestroge, a sada kritikuju Kinu zbog ublažavanja kontrole. Ovo je zaista smešno – rekao je Džang.

Ambasador je dodao da su nove mere njegove zemlje protiv koronavirusa dobile široku podršku i priznanje među članovima međunarodne zajednice, prenosi TASS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here