EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je da administracija u Vašingtonu smatra da ruski predsednik Vladimir Putin ima neospornu praktičnu korist od toga što Kongres SAD odlaže odobrenje pomoći za Ukrajinu, jer se to pokazuje na bojnom polju.

– Disfunkcionalnost našeg sistema na Kapitol Hilu svakako Putinu daje mogućnost da sa većom prednošću rasporedi sopstvene vojne pozicije – rekao je zvaničnik Bele kuće, prenosi Ukrinform.

Kirbi je ocenio da Kremlj „nesumnjivo koristi“ nesposobnost Kongresa SAD da napreduje u podršci, napominjući da se posle zauzimanja Avdejevke Rusi nisu zaustavili i pokušali su da napreduju duboko u ukrajinske pozicije.

Prema njegovim rečima, ukrajinskim vojnicima je sve teže da drže linije bez podrške SAD, na koju su računali. Predstavnik Bele kuće je još jednom pozvao Kongres da usvoji neophodan paket pomoći Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Tako to rade Amerikanci, ubace kosku pa se u zgodnom trenutku povuku.A manja paščad što su potrčala misleći da će nešto dograbiti neka se tuku dalje do istrebljenja.Slično je radio i Führer, u svakoj zemlji postavljao marionetski režim koji je čistio vlastitu zemlju od onih elemenata koji njima nisu odgovarali i tako ubacio kosku oko koje će se glodati i mrzeti narodi stolećima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here