EPA-EFE/DAVE HUNT

Nik Kirios govorio je o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu, Rodžeru Federeru i Endiju Mariju.

Kirios je prvo ponovo napao Đokovića na konferenciji za novinare, a onda ga je hvalio.

Rekao je da niko nije dominirao kao Novak Đoković, ali da on nije najbolji teniser svih vremena.

– Svi su velikani na svoj način. Nikada niko nije bio dominantan kao Novak u onom periodu, kada je imao niz od 60 pobeda ili nešto tako slično i neverovatno. Nikada to nisam video. Ipak, mislim da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena. Elegantan je i svaki udarac mu je čist. Mislim da po talentu Đoković i Nadal nisu ni blizu Federeru. Rodžer je nedodirljiv – smatra Kirios.

Što se tiče Nadala…

– Nikada niko neće biti dominantan kao Nadal na jednoj podlozi. On je najbolji na šljaci svih vremena i niko mu neće prići ni blizu. Iskreno, mislim da je Rodžer najbolji svih vremena, ali da nije najbolji u eri Nadala, pošto ima lošiji međusobni skor. To je čudno.

O Mariju:

– Igrao sam protiv svih. Mislim da je Endi Mari moj najteži protivnik. Teži je od Đokovića. Sa Novakom sam igrao dva puta i oba puta sam pobedio, ali protiv Marija imam skor 1-5. Protiv Nadala mogu da igram i igram dobro jer mu ne odgovara moj stil, gde jako serviram i jako udaram lopticu. Rodžer me je nekoliko puta razbio. On vas čini da budete veoma loši – rekao je Nik.

Zaključak:

– Federer je najbolji svih vremena po meni. Novak je blizu. Videli ste meč protiv Šardija, Šardi ni u jednom trenutku nije verovao da može da ga pobedi. Kada dođete do toga, onda znate da ste veliki teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here