Selektor Dejvis kup reprezentacije Australije Lejton Hjuit pozvao je Nika Kirjosa u tim za predstojeće takmičenje u Madridu.

 

Hjuit je rekao da je spreman da pređe preko lošeg ponašanja Kirjosa, koga su čelnici ATP suspendovali na šest meseci, nakon što je tokom ovogodišnjeg Ju Es opena tu organizaciju nazvao “prilično korumpiranom”.

Ta suspenzija je uslovna, pa Kirjos ne sme da ponovi nijedan od prekršaja zbog kojih je kažnjen.

Suspenzija se odnosi samo na ATP takmičenja, a ne na Dejvis Kup, a Hjuit veruje da će se 24-godišnji teniser lepo ponašati na Dejvis kup finalu, koje je na programu od 18. do 24. novembra u Madridu.

Hjuit je rekao da kazna nije uticala na njegovu odluku da izabere Kirjosa u tim. Osim Kirjosa pozvani su Aleks de Minor, Džordan Tompson, Džon Milman i specijalista za dublove Džon Pirs.

– Pažljivo pratim. Mislim da je igrajući u Dejvis kupu uradio sve što nam je trebalo, ništa nije bilo pogrešno. Mnoge stvari radi u timskom okruženju i mislim da ćemo videti najbolje od Kirjosa. Posle takmičenja u Lejver kupu imao je povredu ramena ili ključne kosti, koja je sada sanirana, ali pauzirao je nekoliko nedelja pošto je mislio da bi mu učešće na turnirima ugrozilo šanse da igra u Dejvis kupu. Doći će pomalo nespreman, ali imam sreće što je on momak koji može da pojača kada je potrebno i mislim da mu ovaj format takmičenja odgovara – naveo je Hjuit.

Na takmičenju u Madridu Australija je u grupi sa Belgijom i Kolumbijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here