Nekadašnji australijski teniser pozvao je ATP da suspenduje Nika Kirjosa, pa je dobio odgovor od mlađeg sunarodnika.

 

Pet Rafter se pridružio mnogima, ujedno i legendarnom Rodu Lejveru, u podršci za suspenziju kontroverznog Australijanca.

Kirjos je nedavno na Mastersu u Sinsinatiju napravio još jednu glupost, kaa je polomio dva reketa, svađao se sa prisutnima i sudiju Fergusa Marfija nazvao kretenom. Nedugo posle tog incidenta Kirjos je izjavio da je „ATP ionako korumpiran“, a onda je na Tviteru pojasnio situaciju.

Meni stvarno nije jasno zašto još nije suspendovan. Očigledno je da se nešto dešava iza kulisa. Stvarno ne znam. Na papiru izgleda kao da bi trebalo da bude suspendovan. Barem meni  izjavio je Rafter.

On se osvrnuo i na glavni argument koji koriste Kirjosovi navijači, a to je da publika uživa u njegovim „performansima“.

Da, on privlači publiku. Ali, kada je taj trenutak da kažemo da je publika najbitnija? Ili ćete pokušati da uspostavite i održite određene norme koje igrači moraju da poštuju – pita se Rafter.

Odgovor je imao i sam Kirjos, koji se oglasio putem Tvitera.

Verovanto (nisam suspendovan prim. aut.) jer gde god da igram stadioni su rasprodati i turniri zarade više novca od mene? Nisam iznenađen što je Rafter pričao o ovome, on voli da ostavlja svoje sunarodnike na cedilu. Želim ti sreću u pokušavanju da ostaneš bitan, šampione napisao je Kirjos.

Podsetimo, Kirjos je 2016. suspendovan na skoro pola godine zbog „tankovanja“ u Šangaju, a pored toga bio je više puta kažnjavan zbog nepropisnog ponašanja.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime