„Whitesnake“ i beogradska publika jači od oluje (VIDEO)

Vestionline, Tanjug
Promo
Whitesnake

Snimak završnice sinoćnog koncerta benda „Whitesnake“ na Tašmajdanu, na kojem bend i publika odbijaju da se povuku pred jakom kišom i olujom, obišao je svet.

Koncert „Whitesnake“-a glavna je tema srpskih, regionalnih i svetskih medija, jer se, kako ističu organizatori, ne pamti da je ijedan bend odbio da se povuče sa bine usled jake kiše i oluje koja je juče zahvatila Beograd.

Društvene mreže su gorele od čestitki Dejvidu Koverdejlu i „Whitesnake“-u, kao i srpskoj publici, dok su mnogi profesionalci ocenili da je nastup na bini natopljenoj vodom i pod udarima kiše i olujnog vetra bio “ludost u kojoj je pravo čudo da niko iz benda nije poginuo“.

Na zabrinute komentare prijatelja i fanova na Tviteru, Koverdejl je šeretski odgovorio: “Ništa ne može da zaustavi Zmije i ništa ne može da zaustavi našu publiku!!!“.

A sve je izgledalo kao da će ovo biti savršen letnji koncert – prepun stadion, vidno raspoložen Koverdejl i publika koja je od početka do kraja uglas pevala hitove “Bad Boys“, “Slide It In“, “Is This Love“, “Ain“t No Love In The Heart Of The City“, te neverovatna energija koju su bend i fanovi razmenjivali tokom nastupa.

Negde u osamdesetom minutu koncerta, kada je on već bio pri kraju, tokom izvođenja numere “Here I Go Again“, olujni oblaci se se preteći nadvili nad Tašmajdanom, a munje i vetar su nagoveštavali veliko nevreme.

Iako je, po pravilima, već tada trebao da napusti binu, Koverdejl je zapevao “Stil Of The Night“ povevši fanove u neverovatnu avanturu – kiša je lila kao iz kabla, najviše zasipajući upravo slavnog pevača i gitaristu Reba Biča, dok je klavijaturista Mikele Lupi pokrio glavu i klavijature ciradom i nastavio da svira.

Bina se očas posla natopila vodom, dok su izbezumljeni tehničari trčali po njoj pokušavajući da drže situaciju pod kontrolom.

Ne zna se gde je bila luđa i usijanija atmosfera – na bini ili u publici – Koverdejl, koji uprkos kiši koju kao da su šmrkom polivali po njemu, nazdravlja srpskim fanovima dižući čašu u vis i obožavaoci koji odbijaju da pobegnu, pevajući “Still Of The Night“ iz sve snage, bodreći bend koji mokar do gole kože svira kao da se ništa ne dešava.

“Dejvide, Srbine!“, orilo se iz hiljada grla i, zaista, Koverdejl kao da poseduje onaj tzv. srpski inat, prkoseći žestokom nevremenu, odbio da napusti binu dok ne izvede pesmu do kraja.

Zahvalivši se publici na srpskom i engleskom, slavni pevač stavio je ruku na srce i poklonio se fanovima, znajući da će ovaj koncert ući u istoriju kao (ne)školski primer profesionalizma i posvećenosti obožavaocima.

Za sinoćnji rasprodat koncert tražila se ulaznica više, a u publici, pošto je organizator naglasio da nema VIP tretmana, viđena su mnoga poznata imena iz javnog i kulturnog života prestonice.

Kuriozitet je da su koncertu prisustvovali i članovi poznatog benda „Dead Can Dance“, koji večeras nastupaju u Centru „Sava“.

2 KOMENTARA

  1. Koliko su naši vodeći političari zasrali ni ovakve oluje i provale oblaka ne uspevaju da speru sa zemlje, tj. u Beogradu. Ipak to moraće narod?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime