EPA-EFE/ABIR SULTAN

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović ne prestaje da pojašnjava svoju izjavu o korupciji u civilnoj i vojnoj tajnoj službi, što je najpre potvrdila saopštenjem za medije, a potom u javnom istupu rekla da “korupcija sveprisutna u društvu, ne samo u politici”.

Grabar Kitarović je u sinoćnjem sučeljavanju predsedničkih kandidata na HRTU-u rekla da ne može da se izbori sa korupcijom u SOA i VSOA, što je vrlo uznemirilo hrvatsku javnost.

– Zabrinjavajuće je kad je prisutna u agencijama koje bi trebalo da se bore protiv korupcije. Imate vrlo ozbiljan slučaj gde su pronevereni veliki novci u VSOA-i. Sudski postupak se vodi, hoće li to ići dalje, videćemo, a bili smo i svedoci toga da su cureli podaci – rekla je i dodala da je u SOA sada stanje malo bolje.

Ponovila je da u tim agencijama treba da započne zapošljavanje mladih i obrazovanih, stručne u kibernnetici, i na taj način rešiti velikim delom i korupciju.

– Korupcija se nažalost ne može iskoreniti, ali moramo razgovarati o njoj, ona se mora sankcionisati – rekla je Kitarović, prene je zagrebački Jutarnji list.

Na pitanje koliko je dugo ona znala za takvo stanje u SOA, s obzirom da je već pet godina predsednica i da li za to zna i premijer Andrej Plenković, Kitarović je rekla da svi znaju za to, a da se postupak zbog korupcije u tajnoj službi vodi javno.

1 COMMENT

  1. A ona to kao nije znala kad je usla u prvi mandat? Pa ne datira to od juce a ona nije uradila nista povodom toga. Cak nema ni novih zakona. Zasto bi se bavila tim problemom u novom mandatu?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here