EPA/Clemens Bilan

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije u ponedeljak želela da komentariše stanje u Srbiji, koju potresaju protesti građana, ali je kazala da ne želi destabilizaciju te zemlje jer bi to moglo uticati na destabilizaciju celog regiona.

– To su unutrašnja pitanja u Srbiji u koja ne želim da se mešam, međutim ne želim da vidim destabilizaciju celog prostora, a destabilizacija Srbije bi svakako uticala na destabilizovanje drugih država – rekla je predsednica novinarima.

– Nije ovo neko idealno vreme za jugoistok Evrope i treba da budemo vrlo oprezni kada je reč o međudržavnim odnosima, a to uključuje odnos između Hrvatske i Srbije i BiH – zaključila je.

Dvodnevni protesti u Beogradu, započeti u subotu uobičajenom šetnjom “1 od 5 miliona” i ulaskom demonstranata u zgradu Radio-televizije Srbije, koji su nastavljeni u nedelju opsadom zgrade predsedništva i sukobima demonstranata s policijom, završeni su u nedelju uveče ultimatumom vlasti da do ponedeljka u 15 sati oslobodi uhapšene demonstrante.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here