Tanjug/AP
Janik Siner

Adrijano Panata, do ove godine jedini grend slem šampion iz Italije u Open eri, nema dileme da će njegov naslednik nastaviti da se penje ka vrhu.

– Janik Siner se popeo na treće mesto na svetu, uskoro će i na drugo, a smem da se kladim da će do kraja godine biti prvi – ističe Panata koji je sredinom sedamdesetih osvojio Rolan Garos prekinuvši seriju Bjerna Borga.

Panata tvrdi da je njegov zemljak prava osoba za svetski vrh:

– Janik to zaslužuje jer je veoma dobar, skroman pošten i pametan dečko – nabraja.

Adrijano je bio član reprezentacije Italije koja je 1976. donela prvu “Salataru” u ovu zemlju. Bivši je selektor Italije u Dejvis kupu – bio je na čelu Azura kada su igrali u Beogradu 1988. godine – a ima veliko poverenje u momka koji je vratio na Apenine trofej najvećeg ekipnog teniskog takmičenja.

– Janik nema limit kada je igra u pitanju. Ne interesuje ga ko je ispred njega na ATP listi jer je jasno da će pre ili kasnije biti prvi.

Kaže i da Siner ne treba da se poredi sa njim ili Nikolom Pjetranđelijem, takođe veoma uspešnim italijanskim teniserom, ali iz perioda pre Open ere.

– On treba da se poredi sa Alkarasom koji bi mogao da bude sledeći koga će preteći. Treba da se poredi sa Đokovićem, pa čak i sa Federerom i Nadalom. Siner napreduje ogromnim koracima, ali uvek uravnoteženim. U Melburnu je osvojio titulu iako nije bio favorit, u Roterdamu je bio favorit i opet je pobedio. Njegova tajna je da u najvažnijim trenucima pokazuje da ne oseća pritisak.

Panata tvrdi da je njegov 22-godišnji zemljak tek počeo uspešnu karijeru.

– Pred njim je tek najbolji deo. Mnogo će titula osvojiti, mnogo više od mene i to me raduje. Ima neverovatnu želju da napreduje, stalno analizira šta treba da popravi. On na pravi način uživa u sportu i demonstrira šta je profesionalizam – zaključio je bivši italijanski teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here