Klajsters osvojila turnir u Brizbejnu

0

Osvajač turnira Kim Klajsters čestita zemljakinji Žistin Enan na odličnoj igri

 

Prva polovina završnog meča turnira, koji je igran za nagradni fond od 220.000 dolara, protekao je u potpunoj dominaciji Klajsters. Posle lako osvojenog prvog seta, Klajsters je početkom drugog napravila dva brejka i povela sa 4:1. Činilo se tada da je minuti dele od 39. titule u karijeri.

 

Usledio je, međutim, veliki preokret. Najpre je, do kraja drugog seta, Enan osvojila pet gemova za redom, a onda još tri početkom trećeg.

 

U tim trenucima igrala je kao u vreme kada je dominirala svetskom scenom, najavljujući skori povratak na poziciju broj 1, sa koje se dobrovoljno povukla.

 

Klajsters se, međutim, nije predavala. Posle osvojenog gema na sopstveni servis, uzela je još jedan na servis protivnice, a zatim opet materijalizovala svoj početni udarac i izjednačila rezultat na 3:3!

 

Usledio je novi period dominacije Enan. Posle dva osvojena gema servirala je za meč pošto je vodila sa 5-3. Niko nije mogao ni da pretpostavi da prava drama tek predstoji. Preokreti su se smenjivali kao na traci. Prvo je Enan propustila tri meč lopte, da bi joj se nešto kasnije, na isti način, Klajsters revanširala.

 

Uglavnom, do kraja meča obe teniserke prikazale su igru dostojnu finala najvećih turnira. Više sreće imala je Klajsters koja je, posle dva i po sata, tek u taj breku stigla do pobede koja joj je donela 37.000 dolara, dok je poraženoj Enan pripalo 19.000.

 

Kraj meča Klajsters – Enan

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here