EPA/Adam Shultz
Bil Klinton

Bivši predsednik SAD Bil Klinton je, navodno, upao u redakciju časopisa “Veniti fer” i “pretio” zaposlenima da ne objavljuju članke o optužbama za seksualnu trgovinu protiv “njegovog dobrog prijatelja” Džefrija Epstina, pokazuju sudska dokumenta koja su nedavno objavljena.

Tvrdnju o Klintonu, koji se pominje u najnovijim, sinoć objavljenim, dokumentima vezanim za Džefrija Epstina, pomenula je Virdžinija Džufri u razmeni mejlova 2011. sa novinarkom “Dejli mejla” Šeron Čerčer, preneo je “Njujork post”.

“Kada sam juče radila neka istraživanja o VF (“Veniti feru”), zanima me šta bi oni mogli da napišu o meni, s obzirom da je B. Klinton ušao u VF i zapretio im da ne pišu članke o trgovini seksom o njegovom dobrom prijatelju Dž.E,” napisala je Džufri u mejlu.

Nejasno je odakle je Džufri saznala za navodne pretnje, a bivši urednik “Veniti fera” Grejdon Karter rekao je juče za “Telegraf” kategorički da se to nije dogodilo.

U drugom dokumentu koji je juče objavljen, Klinton je pomenut kao neko ko je “putovao sa Džefrijem Epstinom i Gilejn Maksvel i možda ima informacije o ponašanju Gilejn Maksvel i Džefrija Epstina u seksualnoj trgovini ljudima”.

Portparol Klintona pozvao se na izjavu iz 2019. datu “Njujork postu”, u kojoj se navodi da bivši predsednik “ne zna ništa o užasnim zločinima” koje je Epstin priznao i za koje je optužen i da nije razgovarao sa njim “više od jedne decenije”.

U istoj izjavi portparol je rekao da je Klinton ukupno četiri puta putovao Epstinovim avionom 2002. i 2003. godine, u vezi sa radom za Klintonovu fondaciju.

Klinton je samo jedno na dugoj listi imena visokog profila, od princa Endrjua do pokojnog naučnika Stivena Hokinga, koja su već pomenuta u dosijeima objavljenim kasno u sredu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here