Ko je naterao Trampa da pozove Zelenskog?

sputniknews.com, Vestionline
0
EPA-EFE
Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp je rekao republikancima u Predstavničkom domu da u julu nije želeo da razgovara telefonom sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim i da je pristao na razgovor tek na insistiranje američkog ministra energetike Rika Perija, piše portal „Aksios“, pozivajući se na neimenovane izvore.

– Malo ljudi zna da nisam ni hteo da zovem (Zelenskom). Jedini razlog što sam zvao je što me je Rik zamolio. Nešto oko fabrike za prirodni tečni gas – citira Trampa izvor portala.

Govoreći o ministru energetike, prema podacima „Aksiosa“, šef Bele kuće je dodao: „Više informacija će se pojaviti u narednih nekoliko dana“.

Što se ostalog tiče, šef vašingtonske administracije je ponovio što je i ranije govorio. On je nazvao poziv besprekornim i naglasio da nije uradio ništa loše tokom svog razgovora.

Prema mišljenju portala, predsednik, možda, želi da se distancira od odgovornosti za održavanje telefonskog razgovora ili prebacivanje na Perija koji, prema podacima medijima, namerava da napusti svoju funkciju u novembru.

​Tramp se trenutno suočava sa opozivom, pošto su demokrate u Predstavničkom domu Kongresa SAD prošle nedelje najavile pokretanje istrage za opoziv zbog telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Demokrate tvrde da se Tramp oslonio na ukrajinskog lidera kako bi pokrenuo istragu protiv jednog od Trampovih protivnika, Džoa Bajdena. I Tramp i Zelenski su negirali da je bilo ikakvog pritiska tokom razgovora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here