Četrdesetjednogodišnji Vedran Repčić ubijen je u sredu ujutru u Beogradu, a njegov otac je bio poznati sportista i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Napadač na Vedrana Repčića je za sada nepoznat, ali ono što se zna, jeste da nije prvi put da je neko na njega pucao. Naime, pre pet godina je na Voždovcu Repčić preživeo nekoliko prostrelnih i ustrelnih rana, a sada je napadač, koji je imao na sebi tamnu odeću i torbu ostavio Vedrana da leži nepomično na zemlji u naselju Braće Jerković.

I dok je Vedran odranije bio poznat zakonu u Srbiji, njegov otac Srebrenko je birao drugačiji put i stasavao je kao sportista i fudbaler Crvene zvezde.

Srebrenko je rođen 1954. godine i bio je deo generacije Zvezde s početka osamdesetih godina, jer je proveo u klub period od 1979. do 1983.

Imao je i međunarodnu karijeru u Fenerbahčeu, Standardu iz Liježa i Gengamu i upravo u Francuskoj je otkrio neke prave bisere fudbala.

Najveći od njih je svakako Didije Drogba. Slavni napadač iz Obale Slonovače je u svojoj autobiografiji iz 2008. godine opisao Repčiča kao čoveka kome se zahvaljuje za svoj napredak.

Dok je igrao za Levaloa i imao 15 godina, Drogba je sarađivao sa Repčićem koji ga je gurao i pričao mu da u njemu vidi velikog igrača.

Repčić se kasnije prisetio kako je izgledala ta saradnja sa Drogbom, za kog je pričao da je “veliki radnik. Uvek koncentrisan na ono što mu pričam… Govorio sam mu da će završiti u Pari Sen Žermenu, ali mi nije verovao – priča Repčić.

U priči kako je otkrio Drogbu, kaže da je Levaloa tada dobijao novac samo kada pobeđuje, što je bila mizerna suma, spram onih koje se zarađuju u modernom fudbalu – pandan nekih dvestotinak evra.

Slavnog fudbalera je gledao kao otac, a jednom prilikom su umalo zajedno i nastradali, kada je mogao da ih udari kamion na putu.

– Jedan kamion se zaneo i umalo da nas pregazi. Zakačio je samo ogledalo. Tada sam zaustavio auto, okrenuo se prema njemu i rekao mu: “U životu imaš samo jednu šansu, uradi sve da je iskoristiš” – bila je važna lekcija koju je Srebrenko tada uputio Drogbi.

Didije nije zaboravio svog učitelja ni kasnije, ali ni svoj klub kom je, nakon što je uspeo u Čelsiju, poklonio 750.000 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here