Pixabay

Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE), koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu Kosova u SE, njih osmoro je iz Španije.

Protiv su bila i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv.

Protiv je glasao i jedan poslanik iz Nemačke. Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije.

Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine.

Za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope glasao je 131 od 171 prisutnog člana PS SE. Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik iz Crne Gore, šestoro Italijana i troje Moldavaca, kao i jedan Nemac, objavljeno je na sajtu PSSE.

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) usvojila je sinoć preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

Nakon usvajanja izveštaja Dore Bakojani, Parlamentarna skupština Saveta Evrope uputiće preporuku za prijem Komitetu ministara spoljnih poslova, koji donosi konačnu odluku i to dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Sastanak Komiteta ministara trebalo bi da bude održan od 16. do 17. maja u Strazburu.

4 COMMENTS

  1. Р1244УН
    КАЖЕ ЈАСНО ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА САСТАВНИ ДИО СРБИЈЕ
    ОВИ ПОКУШАВАЈУ ДА ЛЕГАЛИЗУЈУ ОТИМАЊЕ КОМАДА СРБИЈЕ
    ИЗ ОВОГ КЛУБА ТРЕБА ИЗАЋИ ШТО ПРИЈЕ , НАРАВНО СВЕ ИХ ПРОГЛАСИТИ НЕМОЖЕЉНИМ У СРБИЈИ.
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. prvo treba izaci iz te organizacije.treba sumirati zemlje koje su glasale za ulazaku tako zvanog kosova da se sa nima postupa neprijateljiski i ne treba da se kod te zemlje ide na more ili da se sa njima saradjuje pogotovo sa hrvackom i grckom i albanijom i makedonojom ako bude i na ministarskom glasanju glasali za odma da se prekine saradnja sa albanijim i sa makedonojom i crnogorom ove drzavice su prodane duse

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here