EPA/Lukas Barth-Tuttas

Austrijski vicekancelar Verner Kogler razmišlja o produženju ograničenja za ulazak u Austriju koja će biti uvedena za vreme božićnih praznika.

Austrijska vlada donela je odluku da od 19. decembra do 10.januara uvede obavezan karantin za sve osobe koje budu ulazile u Austriju iz rizičnih zemalja, pre svega Zapadnog Balkana i Turske. Ta mera predviđa desetodnevni karantin, koji će se moći prekinuti negativnim PCR testom tek posle najmanje pet dana izolacije.

Kogler smatra da bi trebalo i posle 10. januara produžiti stroga pravila za ulazak u zemlju.

– Ako nam pođe za rukom, na osnovu restriktivnih mera, da u Austriji smanjimo zarazu onda ne bi trebalo da dozvolimo da se ide tamo gde ne važe te mere – kazao je Kogler za bečki “Kurir”.

S tim u vezi je ukazao na letnje disko-ture po Slovačkoj, ili putovanja u Švajcarsku gde su bila “labavija” pravila. Kogler je naveo da je tokom leta mnogo infekcija bilo povezano sa Hrvatskom, i da je tu bilo mnogo vezano za austrijske turiste koji su tamo pravili žurke.

– Sadržajno su ograničenja za putovanje ispravna i tu sam, priznajem, nešto stroži o Narodne partije (OVP) kancelara Kurca – rekao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here