pixabay.com

Zvanični Pariz očekuje da će Kosovo suspendovati stopostotnu taksu na srpsku robu, dok od Srbije očekuje da obustavi kampanju lobiranja za povlačenje priznanja Kosova, a to će otvoriti mogućnost za nastavak dijaloga, koji će se i dalje razvijati uz posredovanje Evropske unije, prenosi Koha.

To je izjavila francuska ambasadorka na Kosovu Kristin Butel u intervju za Koha Ditore, koji će biti objavljen u ponedeljak. Butel je dodala da će Francuska pružiti podršku u procesu dijaloga uz posredovanje EU.

U razgovoru je francuski diplomata takođe govorila o drugim aktuelnim političkim pitanjima, uključujući ukidanje takse na srpsku robu, kao i mogućnost uvođenja mera reciprociteta Srbiji. Ona je rekla da sada svaka strana treba da se brine da ne preduzme druge mere koje bi mogle ugroziti nastavak dijaloga.

Francuska ambasadorka je takođe govorila o unutrašnjim reformama i evropskoj perspektivi Kosova, kao i glavnim izazovima sa kojima se suočava Kosovo.

O pitanju liberalizacije viza za građane Kosova, ambasadorka Butel je rekla da još nisu ispunjeni uslovi u vezi sa funkcionisanjem vladavine zakona i borbom protiv organizovanog kriminala.

2 COMMENTS

  1. Znam da ocekuje
    Ija isto ocekujem vec 45 godina da dobijem sve brojeve na loto listicu pa evo jos uvjek cekam i cekam i cekam ……………………….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here