Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

U Kriznom štabu za borbu protiv epidemije koronavirusa postoje izabrani i angažovani članovi, a dr Darija Kisić Tepavčević je među angažovanim stručnim licima, navodi se iz Vlade Srbije u odgovoru na pitanje Nova.rs zašto se u zvaničnom vladinom dokumentu koji sadaži spisak članova ovog tela ne nalazi ime Darije Kisić Tepavčević, jedne od najeksponiranijih članica Kriznog štaba.

“Svako radno telo Vlade Srbije, po poslovniku Vlade, može angažovati stručna lica radi pomoći u ostvarivanju zadataka zbog kojih je osnovano”, navode iz Vlade.

Na spisku članova Kriznog štaba za suzbijanje Covid-19, koji je osnovan 13. marta u skladu sa Zakonom o vladi, a koji se nalazi na zvaničnoj prezentaciji Vlade Srbije, među članovima štaba nije navedena dr Darija Kisić Tepavčević.

Na tom spisku su od lekara navedeni  dr Goran Stevanović, načelnik Кlinike za infektivne bolesti u Beogradu, dr Verica Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, dečji pulmolog  dr Branislav Nestorović, zatim direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, pa dr Mijomir Pelemiš, bivši načelnik Кlinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu. Na listi je i dr Branislav Tiodorović, bivši direktor Instituta za javno zdravlje u Nišu, dr Predrag Кon, iz Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu, dr Snežana Jovanović, direktor Službe za mikrobiologiju Кliničkog centra Srbije, kao i Tanja Jovanović, prodekanka Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Dr Darija Kisić Tepavčević, inače, je zamenica Dr Verice Jovanović, v.d. direktorke Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, koja je članica Kriznog štaba.

Podsetimo, Transparentnost Srbija nedavno je objavila je da Krizni štab ne poseduje nikakva zakonska ovlašćenja, jer nije zakonom uređeno telo, već je savetodavno telo Vlade Srbije. Upravo je Transparentnost Srbije ukazala da odluka o formiranju štaba nije objavljena ni na sajtu Vlade Srbije, ni u Službenom glasniku.

Vlada je u ponedeljak objavila na svom sajtu dokument iz marta kojim je osnovan Krizni štab.

2 COMMENTS

  1. Дарија служи за гледање, а остали како ко … неки за разводњавање, неки за змајавање, свако има неку улогу .

  2. Гејтс је поставио као своју “плесачицу” да бесплатно врши лажну пропаганду и тиме прикрива кривично дело злоупотребе службеног положаја и зарада од 30 милиона евра на месечном нивоу. Зато седи у штабу који је по списку дубоке државе вучић поставио и зато нам овако и јесте. Али анархија никад никоме корист донела није и неће биковима па ни овој Фуџи гејтсовој Дарију.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here