Tanjug
Kosovska Mitrovica (Foto: Arhiva)

U iščekivanju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, predizborna euforija na Kosovu uveliko je prisutna.

Govori se o mogućim predizbornim koalicijama, u toku su pregovori, a postavlja se pitanje koje će političke partije Srba uzeti učešće i da li su koalicije već dogovorene, piše Danas.

Srpska lista će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, a njen predsednik Goran Rakić je, posle konferencije za medije u Severnoj Mitrovici pozvao na jedinstvo.

Samostalna liberalna stranka je spremna za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima, potvrdio je za RTK2 predsednik SLS-a Slobodan Petrović napomenuvši da je neizvesno da li će nastupiti samostalno.

Učešće na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu sigurno će uzeti Progresivno demokratska stranka Nenada Rašića koji tvrdi da će dati svoj maksimum i dodaje da je  sada je neizvesno u kom formatu će nastupiti.

– Smatramo da je bitan momenat za učešće zbog svih dešavanja i loše zastupljenosti srpskih političkih predstavnika, zbog svih okolnosti koje su nas dovele do stanja gde Srbi kao narod na Kosovu žive najgore u poslednjih 20 godina jer nemamo dobro institucionalno predstavljanje, a to je najveći problem – istakao je Rašić.

Samostalni političar i bivši ministar za povratak Slaviša Petković kaže da su u toku pregovori o širokoj koaliciji, a ko će je činiti objaviće u utorak.

– Otprilike će se znati kostur te koalicije koja je dosta široka, ima tu stranaka, građanskih inicijativa, samostalnih ličnosti. Ništa mi ne radimo tajno, između ostalih tu je gospodin Nenad Rašić sa svojom strankom, Rada Trajković sa svojin pokretom, Dragiša Mirić sa svojom strankom, postoje i još neki pregovori sa ljudima sa severa – rekao je Petković za RTK2.

Savez za Srbiju za Kosovo još nije doneo definitivnu odluku o učešću na prevremenim parlamentarnim izborima. U neformalnom razgovoru koordinator ovog saveza i lider i Narodne partije Nenad Radosavljević  rekao je da će konkretne informacije imati narednih dana.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime