BMW promo

I ove godine je urađena studija popularnosti pojedinih marki automobila.

Studiju je sproveo australijski „Compare the Market“ koristeći podatke iz „Google Trends“ i predstavljajući podatke za tri najprodavanija brenda u 155 zemalja širom sveta.

Na samom vrhu nema promena, što znači da je Tojota i dalje najpopularniji brend. Ona je broj 1 u 64 zemlje sveta. Ipak, iznenađenje je na drugom mestu, a to je novajlija Tesla sa titulom najtraženijeg brenda u 29 zemalja sveta. Tesla je na treće mesto pomerio BMW, koji je trenutno najpopularniji u 26 zemalja.

Zanimljivo, svi ostali brendovi znatno zaostaju, pa je Audi najtraženiji u sedam zemalja, a Mercedes u samo šest.

Šta traže u Srbiji, a šta traže u Hrvatskoj?

Zanimljivo je videti šta traži region Balkana. Tri najpopularnije marke u Hrvatskoj su BMW, Audi i Tesla, kao i u Srbiji.

Slična interesovanja važila su i za BiH, Crnu Goru i Sloveniju, ali sa Audijem kao brojem jedan u prve dve zemlje i BMW-om kao najinteresantnijim za Slovence. Severna Makedonija je lojalna nemačkom trojcu, baš kao i Kosovo.

1 COMMENT

  1. Nazalost, na nasim prostorima ljudi i dalje moraju da biraju na osnovu budzeta, pa se izbor svede na pouzdano i pristojno za odrzavanje. Takodje smo i ograniceni na ono sto se navise vozi, jer se sve uzima polovno, pa zbog dostupnosti delova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here