Youtube/Printscreen
Miljacka

Kiša koja je padala tokom noći napravila je velike probleme u Kantonu Sarajevo. Zbog obilnih padavina i izlivanja potoka i rečica, kuće su poplavljene u mnogim mestima u Sarajevu i okolini.

Vodostaj Miljacke u Sarajevu ubrzano raste, pa se strahuje da bi rekla mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima grada ukoliko kiša nastavi da pada, a prema prognozama meteorologa, padavine će potrajati do nedelje.

Probleme su napravile i reke Željeznica i Tilava. Velika količina vode izlila se u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir, Donji Kotorac.

U ovim naseljima građani nemaju struje niti, kako kažu, mogućnost da bilo šta saniraju. Mnogima su ugrožene i domaće životinje koje uzgajaju.

U naselju Otes korisnici staračkih domova prebacuju se na više spratove.

Avaz piše da su u vatrogasnoj službi Kantona Sarajevo rekli su da su poplavljene zgrade i porodične kuće, da su ekipe na terenu i da evakuišu ljude. Ugroženo je između 50 i 70 kuća.

Reka Željeznica poplavila je objekte koji se nalaze uz obalu u centralnom delu Ilidže. Problema ima i u opštini Novi grad.

Voda je i na glavnim, kao i sporednim saobraćajnicama u Sarajevu, a trolejbuski saobraćaj je obustavljen.

Izlila se i reka Bosna, a na ulicama ima automobila koji su se zaglavili u vodi, navodi Avaz.

Zbog izlivanja vode i klizišta, obustavljen je saobraćaj na deonici Trnovo – Sarajevo – Foča. Alternativni pravac je preko Igmana.

1 COMMENT

  1. Шта им је ово требало? Лепо су Бошњаци почели да копају по планинама (пирамидама) и на време износе флаширану (лековиту) воду. Мора да су престали са тим и ево шта се десило.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here