Tanjug
Novosadske ulice

Zbog pucanja ulične vodovodne cevi u Kostolačkoj ulici u Beogradu, kroz kolovoz je propao dostavni kamion.

Kvar u Kostolačkoj ulici kod broja 21 je prijavljen jutros oko 4.30, servisne ekipe “Vodovoda” su na terenu. Uskoro će, osim ove, bez vode ostati i okolne ulice na Voždovcu. Procenjuje se da će kvar biti saniran do 15 sati.

Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović rekao je da je najteže bilo opštini Ivanjica, gde je proglašena vanredna situacija. Više od 90.000 potrošača nema struju, najteža situacija je u Zlatiborskom, Mačvanskom, Kolubarskom okrugu gde ima ozbiljnih problema sa elektrosnabdevanjem, ekipe EDB-a su od juče na terenu, istakao je Babović.

Problemi sa kojima se suočavaju su elektrosnabdevanje, sneg je karakterističan, posle subote kada je padala kiša, počeo je da pada težak sneg.

– Više od 90.000 potrošača nema struju, najteža situacija je u Zlatiborskom, Mačvanskom, Kolubarskom okrugu gde ima ozboljnih problema sa elektrosnabdevanjem, ekipe EDB-a su od juče na terenu, i u toku dana uspostaviće elektromrežu na svim relacijama – istakao je Babović.

U odnosu na ranije situacije, kada je veliki broj jedinica lokalne samouprave proglašavalo vanrednu situaciju, sada je samo Ivanjica, dodaje Babović.

Babović kaže da treba pratiti prognozu RHMZ-a i sajt “Puteva Srbije”. Puno drveća je palo preko puteva, vatrogasci su rezali drveće i sklanjali ga sa puteva.

Juče je bilo 250 pripadnika Sektora za vanredne situacije na terenu sa oko 90 vozila, čak smo i požare gasili, tako da smo ove godine imali sreću što nije bilo žrtava, nije bilo puno zavejanih putnika, samo sporadično, kaže Babović.

Lučani: 5.000 ljudi bez struje

U opštini Lučani je bez struje između 4.000 i 5.000 ljudi, a struju su dobila sela Kotraža i Turice. U prekidu je snabdevanje na 150 trafostanica. Elektrodistribucija Guča angažovala je sve svoje ekipe, a u pomoć su došle i ekipe iz Čačka i Kraljeva. U prijepoljskom kraju više od 1.000 domaćinstava je bez struje. Zbog kvara na dalekovodima bez električne energije su sela u brodarevskom kraju, potom Jabuka, Kamena Gora, Aljinovići i deo Seljašnice.

Obrenovac bez grejanja

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da od jutros u prestonici nema problema u snabdevanju strujom i grejanjem, osim u Obrenovcu gde je toplana vezana za Termoelekranu Nikola Tesla. Vesić je rekao da očekuje da su Obrenovčani dobili vodu, a da će u toku dana dobiti grejanje. Prema njegovim rečima, ulice prvog priorieta u Beogradu su prohodne i ekipe nastavljaju rad.

Naveo je da još devet linija gradskog prevoza skraćeno, uglavnom zbog palih stabala ili su problem napravila parkirana vozila. Vesić očekuje da će se situacija sa gradskim prevozom normalizovati tokom dana. On je naveo da je juče Javno preduzeće Zelenilo Beograd imalo 205 intervencija.

Na sednici Štaba za vanredne situacije u opštini Obrenovac doneta je odluka o potpunoj obustavi nastave. Odluka se odnosi na osnovne škole „Bosanski partizani“, „Jefimija“, „Buda Davidović“, „Zmajevoj“, „Prvoj tehničkoj“, gimnaziji i drugim školama.

Ulice prvog prioriteta u Beogradu su očišćene od snega, a od jutros se čiste i ulice drugog prioriteta, rekao je dežurni inženjer Zimske službe „Beograd puta“ Pavle Pavlović.

Pavlović je naveo da su ekipe „Beograd puta“ očistile dosad 1.900 kilometara puteva na teritoriji Grada Beograda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here